خبرگزاری «حوزه»، متن سؤالات و پاسخ مقام معظم رهبری را منتشر می کند.
* گمان در تعداد سجده و رکوع
پرسش: این که می فرمایید اگر انسان در تعداد سجده یا رکوع گمان کند باید بنابر احتیاط سجده یا رکوع را دوباره به جا آورد و نماز را هم اعاده کند، این احتیاط مستحب است یا احتیاطی است که باید به آن عمل شود؟
پاسخ: اگر گمان کند سجده یا رکوع را انجام داده است و چون مطمئن نیست سجده یا رکوع را انجام می دهد، بنا بر احتیاط واجب باید دوباره نماز را بخواند، اما اگر گمان کند سجده یا رکوع را انجام نداده است و انجام بدهد، اعاده نماز لازم نیست.
* قرار دادن انگشتان دست بر روی زمین در حال سجده
پرسش: آیا موقع سجده، قرار دادن انگشتان دست بر روی زمین لازم است؟
پاسخ: بنا بر احتیاط واجب لازم است.
* برداشتن انگشتان دست از زمین در حال سجده
پرسش: در سجده اگر موقع ذکر، سهواً یا عمداً انگشتان دست را بردارند، حکم چیست؟
پاسخ: اگر هنگام ذکر واجب عمداً انگشتان را روی زمین قرار ندهد بنا بر احتیاط نمازش صحیح نیست و اگر سهواً روی زمین قرار نداده قبل از برداشتن سر از سجده، ذکر واجب را پس از قراردادن انگشتان بر زمین تکرار کند و اگر پس از برداشتن سر از سجده متوجه شد نماز صحیح است.
* شک در وجود مانع بعد از وضو
پرسش: بعد از وضو و قبل از نماز، چیزی در اعضاء وضو می بینم و در مانعیت آن چیز در اعضاء وضو شک می کنم، آیا با این وضو می توان نماز خواند؟
پاسخ: اگر نداند موقع وضو بوده یا بعد پیدا شده، وضوی او صحیح است، ولی اگر بداند که در وقت وضو ملتفت آن مانع نبوده، احتیاط واجب آن است که دوباره وضو بگیرد.
* وضو با وجود لاک دائم
پرسش: می خواستم بدانم با لاک دائم (ژلیش) وضو باطل است یا خیر؟
پاسخ: به طور کلی هر چیزی که جرمی دارد که مانع رسیدن آب به بدن و ناخن است، باید برطرف شود و وضو و غسل با آن صحیح نیست و نتیجتاً نماز باطل است و نیز روزه اگر محدث به حدث اکبر بوده باطل است.
* حکم نمازهای خوانده شده با تیمم باطل
پرسش: من تا امروز تیمم را به این صورت انجام می دادم که فقط کف دو دست بدون انگشتان را بر پیشانی مسح می کردم و امروز فهمیدم که باید تا سر انگشتان باشد؛ تکلیف من نسبت به گذشته چه می شود؟
پاسخ: نمازهایی که با تیمّم باطل خوانده شده است، قضا شود.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی خامنه ای.
نظر شما